Opakowania w cukierni

Choć najważniejszą rzeczą w prowadzeniu cukierni jest zapewnienie klientom zawsze świeżych ciast, deserów i ciasteczek o jak najlepszym smaku i wyglądzie, istotnym jest też jak zapakujemy klientom ich zakupy.

Opakowania gwarantują, że wyroby cukiernicze nie ulegną zniszczeniu podczas transportu do domu, mogą też być formą reklamy i zachęcenia klienta do powrotu. Poniżej dwa pomysły na zmiany w sposobie pakowania produktów.

1. Torby papierowe

Tak popularne kiedyś torebki foliowe powoli odchodzą do lamusa. Warto zamówić więc torby papierowe z firmy https://sklep.polmarkus.com.pl/torby-papierowe. Nie tylko wyglądają estetycznej, ale są też dobrym elementem wizerunkowym – coraz więcej osób jest świadomych konieczności dbania o środowisko, unikania sztucznych tworzyw, dlatego torby papierowe wytwarzanie w przyjazny dla środowiska sposób zostaną przez klientów docenione.

2. Kartoniki na ciasta

Co prawda każda cukiernia pakuje ciasta w kartonik, nie jest to więc nic odkrywczego. Warto jednak ulepszyć swoje dotychczasowe kartoniki – odświeżyć ich wygląd, zatrudnić doświadczonego grafika do zaprojektowania nowego wzoru. Logo firmy powinno być dyskretne, a dno kartonika grube i trwałe. Wszystko po to, by można było postawić ciasto na stole bez konieczności przekładania go na tackę czy półmisek – klienci na pewno bardzo to docenią.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Cukiernia i piekarnia. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz